DELA
Foto: Pressbild
Här ses Anna-Kaisa Ikonen i mitten tillsammans med den åländska delegationen på politikevenemanget Suomiarena i Björneborg i somras. Från vänster infrastrukturministern Christian Wikström (Ob), vice lantrådet Harry Jansson (C), Ålands representant i Helsingfors Johan Ehn, Anna-Kaisa Ikonen, näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) och Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Ålandsministern till Åland på torsdag

Ålandsminister Anna-Kaisa Ikonen (Saml) besöker Åland på torsdag, på inbjudan av lantrådet Katrin Sjögren.

Det meddelar landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Det blir det första besöket för Anna-Kaisa Ikonen i hennes position som Ålandsminister. Hon ska träffa representanter för självstyrelsen för att bekanta sig med den nya landskapsregeringen, de politiska frågorna som är aktuella, bland annat revisionen av självstyrelselagen.

Samlingspartisten Anna-Kaisa Ikonen är kommun- och regionminister i Petteri Orpos regering, och då ingår ansvaret för Ålandsfrågorna. Anna-Kaisa Ikonen är doktor i samhällsvetenskaper, 46 år och har varit riksdagsledamot en period tidigare. Hon har även jobbat som statssekreterare på Finansministeriet och haft en tjänst som arbetlivsprofessor.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp