DELA

Åländsk man omkom i bilolycka

Personen som omkom i en biloycka i Finström natten till torsdag var en åländsk man född på 1960-talet. Anhöriga har underrättats. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen har under förmiddagen förrättat dokumentering på händelseplatsen och en dödsorsaksutredning har påbörjats. Avkörningen har i det initiala skedet rubricerats som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var en förbipasserande trafikant som vid klockan 2.40 anmälde till polisen att en personbil låg vid diket vid Pålsbölevägen. Polis, ambulans och brandkår åkte till platsen och fann i bilen en svårt skadad man. Trots återupplivningsförsök gick hans liv inte att rädda.

”Föraren var ensam i bilen då avkörningen inträffade”, skriver polisen.

Polisen har kunnat konstatera att personbilen körde norrut längs Pålsbölevägen i Finström och av okänd orsak hamnat till höger i en vänstersväng. Bilen har då tagit i en sandbank och sedan fortsatt en bit längs dikesrenen.

På grund av omfattande skador på bilen finns det orsak att misstänka att den färdades i hög hastighet, uppger polisen. Bilen har bärgats från platsen.

Artikeln har uppdaterats efter att ytterligare uppgifter från polisen tillkommit beträffande olyckans initialskede.