DELA

Centerordförande träffade Annie Lööf

Åländsk Centers partiledare Jörgen Pettersson framförde vid Svenska Centerpartiets partistämma i Malmö förra veckan en hälsning till systerpartiet och diskuterade möjligheten att Åland ska få en plats i EU-parlamentet.

Jörgen Pettersson åkte till stämman för att ”diskutera möjligheten att Åland ska få den plats i EU-parlamentet vi så länge arbetat för” står det i ett pressmeddelande.

Svenska Centerpartiet är liksom Åländsk Center, finländska Centern och Svenska folkpartiet med i europeiska ALDE-partiet som håller kongress i Amsterdam i december. Alla de partierna var på plats i Malmö.

Pettersson hade med sig ett förslag till resolution inför ALDE-kongressen som går ut på att lagstiftande områden ska prioriteras när de nuvarande brittiska parlamentsplatserna ska fördelas efter Brexit. Diskussioner pågår kring detta i Bryssel och lyfts även i samband med ALDE-kongressen i december.

Jörgen Pettersson och svenska partiledaren Annie Lööf diskuterade även samarbetet mellan åländsk och svensk centerrörelse.