DELA
Foto: Jonas Edsvik<

Ålandsbanken vinstvarnar

Ålandsbanken går idag ut med information om att rörelseresultat för 2021 blir väsentligt bättre än väntat och ännu bättre än det tidigare rekordåret 2020.

Ålandsbankens rörelseresultat för andra kvartalet 2021 uppgår preliminärt till 13,6 miljoner euro. Det är 3,8 miljoner euro, eller 39 procent, bättre än motsvarande kvartal föregående år.

Det preliminära rörelseresultatet för årets sex första månader är det högsta i bankens historia och ligger på 24,4 miljoner euro, vilket är 7,7 miljoner euro eller 46 procent bättre än samma period föregående år.

”Ålandsbanken är beroende av framför allt ränte- och aktiemarknadens utveckling. Det finns en oro gällande den ekonomiska utvecklingen på flera betydande marknader med anledning av den pågående coronapandemin. Av denna anledning finns det en viss osäkerhet i nuvarande framtidsprognos.” skriver banken.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp