DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>GÅR IHOP Pia Rothberg-Olofsson på Ålands radio och tv och Jonas Bladh på Åland 24/Nya Åland är överens: det är bättre att samsas om en kanal än att husera i varsin.

Ålands tv-kanaler börjar samarbeta

På måndag går Åland24 och Ålandskanalen samman till en kanal med varvat innehåll från Åland 24/Nya Åland och Ålands radio och tv.

Tidigare har de huserat i varsin kanal.
I dagsläget finns tv-sändningen från Åland24 på en kanal, och tv-sändningen från Ålands radio och tv på en annan. Från och med måndag förändras situationen. Båda mediahusen sänder i Ålandskanalen.

– Vi välkomnar Åland24 till Ålandskanalen.Det är inte ändamålsenligt att ha varsin dyr kanal, med tanke på att vi ändå producerar ganska lite material, säger Ålands radio och tv:s vd, Pia Rothberg-Olofsson.

Åland 24/Nya Ålands chefredaktör och vd Jonas Bladh sticker inte under stol med att samarbetet är ekonomiskt fördelaktigt.

– Gemensamt skapar vi en tv-kanal med bredare och mer fylligt utbud. Men för oss handlar det också om att vi på det här sättet får en billigare lösning på vår tv-sändning.

I praktiken varvas sändningarna så att de varannan timme sänds från Ålands radio och varannan timme från Åland24.

– Dagens nyheter kan man se första gången klockan 19.00, inte 18.00 som tidigare, säger Bladh.

Ålands radio och tv presenterar dagens nyheter på förmiddagen via textnyheter.

Den gemensamma kanalen syns syns också i både IP-tv och via kabelbolagen.

Läs mer i fredagens Nya Åland!