DELA
Foto: Stefan Öhberg

Ålands Sjödagar läggs ned

Det blir inga sjödagar i Mariehamn i sommar. Orsaken är att det inte finns tillräckligt med frivilliga krafter för att arrangera det populära sommarevenemanget, skriver man i ett pressmeddelande.

”Då det inte finns tillräckligt med frivilliga krafter i föreningarna som ordnat Ålands Sjödagar de senaste åren för att ta helhetsansvaret för evenemanget och Stiftelsen Sjökvarteret tackat nej till att bistå, så kommer Ålands Sjödagar tyvärr inte att ordnas denna sommar.”

Medlemsmötet tog beslut om att likvidera föreningen den 6 april. Tillgångarna som finns i föreningen Ålands Sjödagar fördelas mellan Skeppsföreningen Albanus och Ålands Skötbåtsförening.

”Skeppsföreningen Albanus och Ålands Skötbåtsförening vill tacka alla medlemmar som bidragit med sin kunskap och sin tid för att möjliggöra evenemanget de senaste 5 åren. Tack också till de organisationer, föreningar, artister och försäljare som gjort evenemanget till ett av de mest besökta evenemangen på Åland” skriver förbundet Ålands Sjödagar genom Heidi Oliveira i pressmeddelandet.(ikj)