DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>HUMORISTISKT Är någon av dessa muntra politiker Ålands roligaste?

Ålands roligaste politiker i Baltichallen

Ålands roligaste parti ska koras på Ålandsmässan i helgen.

I sann ”Parlamentet”-anda ska politikerna få visa sina humoristiska talanger.
– Man brukar ju kunna få höra ganska mycket roligt från partierna, men det här blir på ett annat sätt, säger Johan Lindholm, evenemangsansvarig på Ålands näringsliv.

Humorlagtinget är ett av de nya inslagen på Ålandsmässan och är tävling där politikerna gör upp om publikens gunst. En representant från varje parti ska försöka charma publiken och kamma hem titeln ”Ålands roligaste parti”.

– Det är valår och vi vet att många partier vill synas och ville göra det på ett humoristiskt sätt. Vi får se hur roliga de är!

Förutom roliga politiker bjuds det även på streetfood, magishow och möjlighet att pröva på curling. Ålandsmässan är den äldsta demonstrations-, sälj- och köpmässan på Åland och anordnas för 54:de gången i år. Man hoppas på drygt 3.500 besökare.

– Så många har det varit de senaste åren, men som mest har vi haft över 7.000. Det är lite beroende på vilken hall man är i och vad det är för väder.

Händer det mycket utomhus?

– Vi har utställare både ute och inne, men aktiviteterna är mest på insidan. Det är svårt att planera saker utomhus den här tiden på året.

Läs mer i papperstidningen!