DELA

Ålands lyceum vann debattävling

Albert Söderback, Alva Kahnberg och Linus Höglund från Ålands lyceum vann finalen i Debattävlingen mellan svenskspråkiga skolor på andra stadiet som hölls i Tölö gymnasium i Helsingfors i dag (6.2).

I finaldebatten debatterades om huruvida åldersgränsen för körkort borde sänkas till 16 år, sägs i ett pressmeddelande från Svensk Ungdom, som fortsätter:

Under finaldagen möttes först Tölö gymnasium och Ålands lyceum i en debatt om huruvida snus borde få säljas i Finland, där Ålands lyceum vann en plats i den slutgiltiga finalen. I finalen mötte de Kristinestads gymnasium som tidigare under dagen segrade över Lovisa gymnasium i en debatt om huruvida utbildningen på andra stadiet borde vara avgiftsfri.

– Det känns fantastiskt att vinna Debattävlingen, målsättningen var att ta oss till Bryssel och det gjorde vi. Hela tävlingen har haft en fin stämning, saklig debatt men ändå med utrymme för skratt. Vi är imponerade över hur hög standarden varit, alla som varit med är jätteduktiga. Konstruktiv debatt behövs som motvikt till dagens diskussionsklimat och populism, säger Linus Höglund, Alva Kahnberg och Albert Söderback från det vinnande laget.