DELA

Alandia, Ålandsbanken och Ömsen samarbetar

Försäkringsbolaget Alandia, Ålandsbanken och försäkringsbolaget Ömsen gör en gemensam ungdomssatsning. Det berättar bolagen i ett pressmeddelande.

Projektet bär namnet AX3. Tanken är att erbjuda ungdomar som flyttar hemifrån en person som hjälper till med banktjänster och försäkringar.

AX3 samarbetet kom till efter att de tre bolagens chefer, Tony Karlström, vd Alandia Försäkring, Peter Wiklöf, vd, Ålandsbanken samt Dan-Erik Woivalin, vd Ömsen började diskutera hur de ska kunna underlätta för ungdomar och andra kunder. De vill helt enkelt att bank- och försäkring ska vara enkelt att förstå för kunderna och tillsammans vara viktiga aktörer i det åländska samhället. AX3 är det största samarbetet de tre bolagen genomfört hittills.

– Det unika i samarbetet är att tre tjänster från tre olika aktörer erbjuds i en helhet för att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Vi vet av erfarenhet att många, speciellt unga, uppfattar bank- och försäkring som lite snårigt och svårt. Vi vill visa att bank- och försäkring inte är krångligt, säger Monica Clemes, projektledare för AX3 samarbetet, i pressmeddelandet.