Åland United föll tungt mot ONS

En första halvlek där ÅU tog tag i bollen från start men där det var tydligt direkt att detta skulle inte bli någon målfest. De farligheter som skapades av hemmalaget under den första halvan var inlägg som allt som oftast inte hittade rätt adress. Massor med passningar som inte hittade rätt och otrygghet med bollen signifikant med Uniteds första halvlek. Gästande ONS skulle dock ta ledningen innan halvlekens slut. Fanni Pietikäinen fick komma in i straffområdet helt utan motstånd och kunde med ett välplacerade skott sätta ledningsmålet. 0-1 i halvtid inte fullt rättvist sett till bollinnehav men 3-4 i avslut till Gästande ONS fördel ger dock en viss rättvisa till halvtidsresultatet.
Den andra halvleken hade knappt börjat innan ÅU fick en straff. En sittande ONS-spelare fick bollen på armen. Den efterföljande straffen slog inte Raquel Infane bättre än att duktiga Zhang Yanru kunde rädda. Strax efter kom istället 0-2 då Emma Peuhkurinen påpassligt höll sig framme. Direkt efter målet byttes nyligen återvändande Julia Andersson in och tio minuter senare höll hon sig framme på en hörna och skickade in reduceringen till 1-2. Det blev dock inte bättre än så. På ett mönsteranfall kunde till slut Anna Olmala styra bollen i mål och rullgardin ner för hemmalaget.Det han även bli 1-4 då ett skott från distans av Janina Kuoksa hittade rätt. En ny förlust för Åland United gör naturligtvis att möjligheten till ett övre slutspel blir allt mindre.
Håkan von Krusenstierna

Åland United – ONS 1-4 (0-1)

Mål 0-1 40’ Fanni Pietikäinen, 0-2 50’ Emma Peuhkurinen, 1-2 68’ Julia Andersson, 1-3 80’Anna Olmala, 1-4 90′ Janina Kuoksa
Åland United: Ellen Ahlström – Ella Vanhanen (Olivia Mattsson 78’), Pille Radik, Raquel Infane (Julia Andersson 51’), Ayaki Shinada – Jessi Hietanen – Maja Lindqvist, Viktoria Byskata – Raissa Feudjio, Isabella Mattson (Sofia Lindström 69’), Julia Tunturi

Domare: Josef Fagerholm