DELA
Foto: Patrik Dahlblom

Ägaren: ”Någon har eldat upp det”

Nick Jordan, ägare till nedbrunna Godby hotell, är på söndagen upprörd när Nyan når honom.

– Vid niotiden blev jag väckt och fick jag reda på det. Jag sov ganska djupt och fattade inte riktigt vad som var på gång, säger han.
Nick Jordans företag TDH Trading har drivit hotellet i fyra år fram till augusti 2014, när en konkursförvaltare tog över det. Men i december fick han tillbaka nycklarna, då konkursen genomförts trots att konkursförvaltaren inte lyckats sälja fastigheten.

– Jag fattade ingenting när jag fick tillbaka det. Jag trodde att han sålt allt så billigt som de kunde. Nu är det ju onödigt att de stängde ner det, då hade jag ju kunnat driva det vidare, säger han.

Hade du tänkte starta upp det igen?

– Meningen var hela tiden att driva det vidare. Det är så mycket som blivit förstört sedan konkursförvaltaren tog över det. Dörrarna har svällt och dragit in fukt, vattenskador av att vattnet stängdes av på insidan som gjorde att det sprack och läckte in vatten. Jag håller på att skriva en renoveringskostnadsplan, men nu behöver jag inte det då det bara blir nybyggnation.

Vad tror du kan ha hänt?

– Det finns flera idioter – någon har eldat upp det. Det har stått i fyra år så varför skulle huset plötsligt börja brinna?

Läs mer i måndagens Nya Åland!