DELA

ÅF starkt kritiska till avsättandet av Danielsson

Ålands Framtids styrelse är både förvånad och starkt kritisk till regeringens beslut att avsätta Jarl Danielsson som Pafs styrelseordförande, skriver man i ett pressmeddelande. 

Under tisdagskvällen samlades ÅF:s partistyrelse för att diskutera aktuella politiska frågor. Helsingfors inställning till Åland och Ålands regerings inställning till de åländska kommunerna var två av punkterna på agendan. Med de motiv som angetts är man i ÅF starkt kritisk till avsättandet av Pafs styrelseordförande Jarl Danielsson.

– Samtidigt som vi ålänningar upplever att Helsingfors gång på gång sviker Åland visar vår egen regering en minst lika arrogant inställning mot våra självstyrda kommuner, skriver man i pressmeddelandet och menar att varje minister konsekvent ska undvika att lägga sig i enskilda kommunala beslut.

– Att straffa en enskild kommunpolitiker för sin politiska åsikt såsom regeringen väljer att göra är både främmande och skrämmande.
Slutligen i pressmeddelandet betonar man att styrelsen i ÅF i sakfrågan hoppats att Vårdö kommun valt att bidra till den åländska flyktingmottagningen men att det för ÅF vore helt främmande att bestraffa en kommunpolitiker för ett enskilt beslut. (ikj)

Läs tidigare artiklar:

Danielsson petas ur Paf

Danielsson lämnar Paf