DELA
Foto: Joakim Holmström

Åbosupporter misshandlad efter Ålandsmatch

FOTBOLL. Bortaresan till Mariehamn slutade med ett sjukhusbesök för en FC Inter-anhängare.

Ilta-Sanomat skriver att supportern sparkades i huvudet och bröt benet.
Efter söndagens match mellan IFK Mariehamn och FC Inter på WHA skedde ett slagsmål mellan en man bosatt på Åland och en Åbosupporter, meddelar polisen i ett pressmeddelande. Nyan berättade kortfattat om händelsen även i måndagens tidning.

Slagsmålet ägde rum på Idrottsgatan utanför arenan. Enligt FC Inters supportergrupp Ultraboyz medlem Risto Nummela, som har talat med Ilta-Sanomat, ägde inga provokationer rum under eller efter matchen.

Ett annat vittne, som vill vara anonym, märkte inte heller av några provokationer.

– Jag uppfattade situationen som att den åländska supportern oprovocerat hoppade på Inter-supportern som inte på något sätt försvarade sig själv. Han blev då liggande och blev ännu därtill sparkad av samma person, säger vittnet till Nyan.

Ett annat anonymt vittne befann sig på en gård i närheten när slagsmålet ägde rum. Vittnet hörde ljud från ett bråk och gick ut på gatan.

– En person låg på gatan och hans mamma var mycket upprörd, jag hjälpte henne att ringa ambulans, säger vittnet.

– Supportrarna som var kvar på plats var mycket upprörda och arga.

Hur stora skador han åtog sig är oklart, enligt Ilta-Sanomat bröt han benet medan vittnen säger att han skadade knät. Han fördes till sjukhus men kunde tillbringa natten på hotellet.

Sneare flögs han med helikopter till Åbo universitetscentralsjukhus och ska opereras. Personen skulle ha kunnat transporterats med båt till Åbo, men på grund av att en rullstol som stöder benet på rätt sätt inte fanns på Åland föredrogs helikoptertransport, skriver Ilta-Sanomat.

Händelsen polisanmäldes och en person har gripits och förhörts. Personen är sedan tidigare känd för polisen. Fler förhör med vittnen kommer hållas under veckan.