DELA
Foto: Erkki Santamala

ÅAB prisas i New York

Ålandsbankens nya Östersjökort och Åland index belönades med silver på organisationen D&AD:s gala i New york.
I ett pressmeddelande berättar banken att man var det enda finländska bolaget som vann något. Den åländska banken vann totalt fyra pris, flest av alla enligt pressmeddelandet, på D&AD Impact Awards som hölls den 28 september i New York.

Ålandsbanken vann silver i kategorin ”Communication & Interaction” och brons i kategorierna ”Financial Empowerement”, ”Industry Evolution” och ”Responsible Production & Consumption”.

Det som gav framgång var nyheterna Åland Index och Östersjökortet. Östersjökortet är ett biologiskt nedbrytbart bankkort som lanserades i våras. Då offentliggjordes även Åland index, en tjänst som ÅAB tagit fram tillsammans med Mastercard och KPMG, som gör att konsumenten direkt via sitt internetbank ska kunna se hur den enskilda konsumtionen bidrar till klimatpåverkan.

Kunden ska sedan kunna kompensera sina inköps koldioxidutsläpp via donationer till miljöprojekt direkt i nätbanken

– Vi är stolta och glada för dessa priser och vi delar dem med våra samarbetspartners som gjort projektet möjligt. Prisen bevisar att Ålandsbankens innovationskraft samt målmedvetna och långsiktiga miljöarbete uppskattas, kommenterar vd Peter Wiklöf i pressmeddelandet.

Organisationen D&AD har verkat inom reklam och design sedan 1963. D&AD Award anses vara en mycket prestigefylld tävling där även effekten av en hållbar utveckling bedöms.