Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

  

Nyheter

Sen start för Tall Ships Races-fartyg i Åbo

Under söndagen lämnade Tall Ships Races-fartygen Åbo och är på väg till Mariehamn. Fartygen väljer sin egen rutt till Mariehamn. Flera av dem kommer...

Åländska Camomille bjuder på innerliga texter Rockoff ikväll

Camomille är av flera åländska musiker som står på Rockoff-scenen i helgen. Hon säger att det ska bli jätteroligt att få uppträda igen.
BILDSPEL

Bildspel-Oldtime Cruisers Car Show

Under lördagsförmiddag hölls bilutställningen Oldtime Car show, på travbanan i Mariehamn. Evenemanget lockade både bilentusiaster och familjer som ville njuta av en dag fylld...

Företag återkallar nappar

Det svenska företaget Esska återkallar nappar av märket Happy Glow.

Livsmedelsverket varnar för extremt stark mat

För stark mat kan leda till förgiftning. Nu varnar livsmedelsverket i Finland om att inte äta mat som har halten 11,8 mg eller högre kapsaicin per portion.

Stärkta relationer via norra ishavet

Finland, USA och Kanada intensifierar sitt isbrytarsamarbete. Det skriver Republikens presidents kansli i ett pressmeddelande.

Inflationen fortsätter vara högre på Åland än i Finland

Inflationen fortsätter att vara avsevärt högre på Åland än i Finland eller Sverige.I juni steg konsumentpriserna med 3,0 procent.

Här hittar du helgens digitala korsord

Varje helg publicerar Nya Åland ett digitalt korsord på hemsidan nyan.ax. Korsordet hittar du genom att klicka här och, alltid i högerspalten på hemsidan (som...

Böter för båda förarna efter firmabilskrock

Två män döms till böter efter en krock på Ålandsvägen i våras.

Tidigare Viking-chef engagerar sig i folkrederiet: Man kan få lönsamhet med...

Viking Lines tidigare tekniska chef Kaj Jansson arbetar med Ålands folkrederi för att få igång färjtrafiken mellan Mariehamn och Kapellskär igen.