DELA
Foto: Viking Line

Rekordmånga – 335 000 personer- reste med Rosella i somras

Rosella har haft 6 procent fler passagerare under juni, juli och augusti i år jämfört med tidigare år. Totalt reste 335 000 personer mellan Kaplleskär och Mariehamn, vilket är rekord.
– Sommaren är vår högsäsong då vi alltid har gott om glada resenärer ombord. Men i år såg vi redan i maj att bokningarna till Åland började ta fart. Vi anade en närresetrend som vi nu i september kan konstatera är ett faktum. Rosella hade fler resenärer än någonsin tidigare under hela sommaren, med juli som den absoluta toppmånaden, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien i ett pressmeddelande.

Viking XPRS, som trafikerar Helsingfors–Tallinn har också haft rekordmånga passagerare, över 605 000 personer reste med färjan under sommarmånaderna, vilket är rekord. 176 <”Fylld fyrkant”>000 passagerare åkte med Gabriella och Mariella till Tallinn. De två systerfartygen trafikerar Helsingfors–Stockholm men gör under sommarsäsongen en tur till Tallinn över dagen.

– Det bekräftar att kortare resor i närområdet är intressant för fler. Vi är den naturliga länken mellan Östersjöländerna och gläds över att fler upptäcker oss. Det sporrar inte bara våra duktiga medarbetare ombord och i land, utan inspirerar också till fortsatt utveckling av vårt reseerbjudande, säger Kenneth Gustavsson.

Totalt har 2 319 865 personer rest med Viking Line under juni–augusti. Det är en ökning med 0,5 procent jämfört med sommarsäsongen 2018. Passagerarmängden mellan Åbo–Stockholm och Helsingfors–Stockholm samt trafiken Stockholm–Mariehamn har gått ner en del jämfört med 2018.