DELA
Foto: Jonas Edsvik

30 000 ansiktsvisir har kommit till Åland

I dag har 30 000 ansiktsvisir anlänt till Åland från Kina, meddelar Optinova som hjälper Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) och TYKS i Åbo med sjukvårdsutrustning. Det är den första leveransen.

– Nu är vi ännu bättre förberedda ifall situationen förvärras, vilket vi såklart hoppas att inte blir fallet, säger Jeanette Pajunen, hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Vi blev tidigt kontaktade av ÅHS som var tydliga med vilket behov man hade, vilket möjliggjorde för oss att genast nyttja våra kontakter till leverantörer/distributörer i Kina, tack vare vår starka marknadsposition där sedan slutet av 1990-talet, säger Optinovas vd Anders Wiklund, enligt pressmeddelandet.

Dessutom ska 22 intensivvårdsmonitorer levereras till Åland i slutet av veckan. De ska användas vid övervakning av svårt sjuka patienter på ÅHS

– Vi är mycket tacksamma för att Optinova har möjlighet att hjälpa oss i detta förebyggande arbete där deras kontakter i Kina och genuina arbete för att möjliggöra detta gör stor skillnad, inte minst för vår personal och patienter, säger Pajunen.