DELA

15 polisingripanden under natten

Sista veckan i juli är årets mest hektiska för polisen. Natten till fredagen gjordes 15 ingripanden.

Övervakning av allmän ordning och säkerhet har fortsättningsvis varit i stort fokus för polisen.

– Sista veckan i juli är traditionellt den mest hektiska tiden under året för polisen, skriver man i ett pressmeddelande.

Trots att flera anmälningar och ingripanden har registrerats denna vecka, skriver man i pressmeddelandet att veckan hittills har löpt på bra. Några allvarligare brott har inte kommit till polisens kännedom.

Natten till fredagen registrerades 15 olika polisuppdrag.

Tillsammans med gränsbevakningen och tullen kontrollerades förare och fordon i samband med en färjeankomst. Ett fordon genomsöktes men inga beslag gjordes och samtliga förare klarade nykterhetskontrollen.

I Geta körde en bil på ett rådjur. I Mariehamn ringde en kvinna till polisen eftersom hennes ex-pojkvän försökte ta sig in. Han avlägsnade sig från platsen innan polisen anlände.

Klättrande ungdomar
En person önskade skjuts av polisen till en ort på fastlandet. Personen hade tappat bort sig, kunde inte ta vara på sig själv och fick därför sova över på polisstationen.

Samtal om ungdomar som förde oväsen och klättrade på byggnader i stan inkom till polisen. I en båthamn i Mariehamn kom ett larm från en båt. Orsaken till larmet är oklart.

I Finström fick en person böter för olovlig körning efter att ha kört bil utan körkort.

– Från polisen önskas alla en trevlig fortsättning på sommaren, avslutas pressmeddelandet.

Ida K Jansson