DELA
Foto: Stefan Öhberg

Tre tjänster bort från Visit Åland

Visit Ålands omorganisering, till följd av den uppmärksammade förskingringshärvan, är nu klar. ”Omorganiseringen påverkar alla utom en fastanställd”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.
Två tjänster dras in, en tjänst görs om till halvtid och en utvecklingstjänst blir en marknadsföringstjänst med stark digital profil. Största delen av ekonomifunktionen utlokaliseras.

– Vi har varit tvungna att skaka om trädet rejält. Vi går från att vara 11 till att bli 8 fast anställda. Dessutom anställer vi färre än vanligt till turistinformationen i sommar, skriver vd Lotta Berner Sjölund i pressmeddelandet.

Mindre resurser och ett snävare fokus kommer också att bygga på ett ökat samarbete med branschen. Visit Åland kommer att prioritera partnerskap och nätverk kring gemensamma aktiviteter.
– Vd har fått i uppgift att verkställa omorganiseringen omgående. Det känns fruktansvärt att förskingringens konsekvenser går ut över kompetenta personer som under många år har arbetat hängivet för den åländska turismen, säger styrelseordförande Terese Flöjt i pressmeddelandet.

Läs mera i morgondagens Nyan!

Anna Björkroos

Tidigare artiklar:

Samlad aktion för Visit Åland

Visit Åland tvingas skära ner

Tungt år väntar Visit Åland