DELA

”Alltid velat vara kärringen mot strömmen”

Patrik Arve från bandet Teddybears uppträder alltid iklädd ett stort björnhuvud. Tillsammans med bandet har han spelat på The Late Show med David Letterman, haft låtar med i serien Breaking Bad och i fredags uppträdde han med det legendariska bandet på Rockoff.

– I dag turnerar vi med dj-set. Det är billigare och man slipper resa med långtradare för att få med alla instrument. Men sången är live, säger Patrik Arve.

Hur känner du inför kvällens spelning?

– Det känns förjävligt. Jag vill se Ant-man på bio men jag missar den, säger Patrik Arve och skrattar.

Får du sällan tid att gå på bio som artist?

– Jag hinner nästan aldrig. Jag lyckades hinna se Mad Max på bio. Det kändes underbart. Jag älskar att gå på bio.

När upptäckte du att du ville bli musiker?

– När jag hörde singeln Rock me baby år 1972 väcktes mitt musikaliska intresse. Då var jag sju år. När jag var tolv hörde jag för första gången punkbandet Sex Pistols och då kände jag att jag ville bli musiker. Jag har alltid velat vara ”kärringen mot strömmen”, säger han och visar en tatuering av Sex Pistols logotyp på armen.

– Jag började spela trummor på O’boy-burkar som liten och när jag gick i nian spelade jag bas i ett punkband som hette Scabby Hyenas. Sedan hörde jag för första gången reggae på 80-talet och fastnade för musikstilen. Idag skulle jag säga att jag som artist är 80 procent reggae.

 

 

Läs mer i lördagens e-nyan!

 

Leo Sarling

leo.sarling@nyan.ax