DELA

Virta skrev kontrakt

FOTBOLL. IFK Mariehamns damtränare Mikael Virta skrev förra veckan kontrakt som regiontränare för Västra Finlands region på flicksidan. Avtalet gäller fram till juni 2008. Han är sedan början av oktober utsedd till huvudtränare för västra distriktets 16-17-åriga damer.
Enligt avtalet och de muntliga instruktioner Virta erhållit från Finlands bollförbunds elitfotbollschef, är han numera även ansvarig för uppföljning och utveckling av all spelarutbildning och verksamhet mot FBF:s landslagsverksamhet på flicksidan inom regionen som omfattar Åland, Åbo och Satakunda.
– Jag ska förutom samarbetet med kollegan Raimo Lindholm med själva regionverksamheten för F16 och F17 även vara i interaktion med alla flicklandslagens tränare, samt med Ålands fotbollförbunds och de åländska föreningarnas flick- och damtränare, berättar Virta.
Ansvarsområdet gäller även Åbo och Satakunda, men då Lindholm är stationerad i trakten har han mer fysisk kontakt med de inbladande.
Nästa uppdrag blir regionlägret för F16- F17 i Eckeröhallen 5-6 januari. Truppen till detta läger tas ut i början av veckan och bör innehålla minst fem åländskor som konkurrerar om plats i Västra Finlands trupp i regionturneringen i Eerikkilä 9-11 februari. (mt)