DELA

Villkorligt fängelse för misshandel

Ett bråk om ett bord i danssalongen på m/s Silja Symphony ledde till en misshandelsdom på 60 dagars villkorligt fängelse.
På julafton 2009 hade ett äldre par lämnat sina glas på ett bord i danssalongen på nämnda färja medan de dansade. När de återvände till bordet var glasen flyttade och ett annat yngre par satt vid bordet.
Under diskussionerna om vem som skulle lämna bordet tog den äldre mannen i den yngre mannen för att lyfta bort honom från bordet. Då fick han ett knytnävsslag i ansiktet. Slaget gjorde att den äldre mannen bland annat fick en fraktur i ögonhålan. Frakturen måste opereras och tillrättaläggas och föstas med plattor. Även näsan fick en smäll så att näsans mellanvägg böjdes till vänster.
Den yngre mannen fick villkorligt fängelse och ska dessutom betala ut 1.248,84 euro i ersättning till den skadade. Men även den äldre mannen dömdes. Tingsrätten ansåg att han gjort sig skyldig till lindrig misshandel och tilldömdes 15 dagsböter på sammanlagt 210 euro samt att betala ersättning 66,25 euro till den yngre mannen.
Båda männen får solidariskt ersätta kostnaderna för bevisningen i ärendet, sammanlagt 416,10 euro. (ns)