DELA

Vill locka golf- och fisketurister

Nu lanserar turistförbundet två nya broschyrer som marknadsför speciellt golf respektive sportfiske och jakt på Åland.
I årets upplaga av fiske- och jaktbroschyren läggs fokus på fisket, vilket syns redan på pärmfotografiet som avbildar en gädda i närbild.
– Med Sportfiske & jakt 2007 har målsättningen varit att nå direkt till sportfiskare och jägare genom distribution i ERÄ, som är Finlands största jakt och fisketidning, och motsvarande på svenska sidan genom tidningen Fiske för alla, säger turistförbundets sportfiske- och jaktansvarige Ingmar Eriksson i ett pressmeddelande.
Broschyren Golf 2007 distribueras i Sverige som bilaga i Red Tee, som är ett golfmagasin för kvinnor, och med magasinet Golf Digest, samt i Finland med golfmagasinet Pro Golf.
Kjell Hansson, klubbchef vid Ålands golfklubb har deltagit i arbetet med broschyren.
– För första gången får man en samlad presentation av den golf som Åland har att erbjuda, säger han i pressmeddelandet.
Broschyrerna, som finns på svenska, finska och Sportfiske & jakt 2007 även på engelska, kan också laddas ner från hemsidan www.visitaland.com. Därtill kommer den att delas ut på bland annat mässor och till resebyråer.
Inför 2007 har turistförbundet valt att arbeta med mindre och mer produktspecifika trycksaker inom flera områden, även till exempel för cykelturister och konferens. (ab)