DELA

Vägdelar stängda runt Godby

På grund av rasrisk leds trafiken förbi det korsningsområde i Godby som just nu är under ombyggnad. Det meddelade landskapets vägnätsbyrå med kort varsel igår.

Igår eftermiddag meddelades att en del av Sundsvägen och Nya Godbyvägen kommer att vara avstängd mellan Färjsundet och Ämnäs norra korsningsområde i tre veckor, med start från igår. Detsamma gäller för Getavägen mellan von Knorringsvägen och Nya Godbyvägen. Avstängningen har att göra med det pågående arbetet att bygga en rondell och smitfil i Godby centrum och beror enligt ett pressmeddelande på att ”undergrunden är dålig i korsningsområdet och det finns risk för ras. Av trafiksäkersäkerhetsskäl kan inte arbetet fortgå med trafik på vägen”.

Trafiken leds om via Godbyvägen och von Knorringsvägen och hastigheten är sänkt inom entreprenadområdet. Trafikanterna uppmanas att följa anvisningar och vägmärken längs sträckan. Vägnätsbyrån skriver också att man löpande kommer att informera fortlöpande om ”trafikomledningar och eventuella avstängningar”. (mh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp