Unga brandkårister vann frågesport

Ungdomsavdelningarna i Strandnäs och Kökar FBK deltog i Finlands svenska brand- och räddningsförbunds årliga förbundsmästerskap i redskapshantering, frågesport samt pyttsprute- och slangstafett. Frågesporten vanns av Strandnäsungdomarna.
Tävlingarna anordnades i Pargas i lördags där Pargas FBK stod som arrangörer.
Tävlingarna inleddes med frågesport som första gren, där tog Kökar FBK en åttondeplats och Strandnäs FBK tog hem guldet.
Efter frågesporten var det dags för pyttsprute- och slangstafetten, där Kökar FBK tog en femte placering och Strandnäs FBK placerade sig på tredje plats och tog därmed hem bronspengen i klassen över 14 år.
I klassen under 14 år tog Kökar FBK hem en silvermedalj medan Strandnäs FBK kom på fjärde plats. Strandnäs FBK deltog med ett lag i klassen under 15 år i redskapshantering och kom tvåa. (lf)