DELA

Ung kvinna hittades sovande i snödriva

Natten till fredagen togs en ung kvinna om hand av polisen och fick sova ruset av sig i värmen efter att hon hittats sovande i en snödriva i Mariehamn. En förbipasserande hade sett henne och ringde till polisen.
Samma natt tände en person på en pappersbit i en hyttkorridor ombord på ett kryssningsfartyg. Polisen ingrep och personen är nu misstänkt för framkallande av fara.
Vid midnatt natten till lördagen kallades polisen till ett kryssningsfartyg på väg att angöra hamnen i Långnäs. Besättningen hade larmat om att en berusad man uppträdde störande ombord. Mannen togs i land av polisen och förmanades att inte fortsätta störa.
Vid femtiden på lördagsmorgonen kallades polisen till Västra hamnen i Mariehamn. En kvinna var så pass berusad efter att ha stigit av ett kryssningsfartyg att hon inte kunde ta vara på sig själv. Hon togs med för tillnyktring och för sin egen säkerhets skull.
Även tidigare hade polisen kallats till hamnen då det kom tips från allmänheten att en lastbilschaufför körde berusad. Blåsprovet gav utslag i polisen alkometer, men resultatet var långt under gränsen för rattfylleri.
Inte heller de kontroller som genomfördes i Finström Godby och Mariehamn Västernäs på fredagskvällen gav något att anmärka på. Ett 50-tal förare utsattes för blåsprov. (ms)