DELA

Två utan hjälm i mopedkrock

Torsdagen den 22 juli skedde en kollision mellan en moped och en personbil i korsningen Östernäsvägen – Skolstigen i Mariehamn. Personbilen färdades längs Östernäsvägen i nordlig riktning och skulle svänga höger in på Skolstigen. Samtidigt färdades en moped i samma riktning på gång- och cykelbanan. Mopedföraren såg inte bilen som svängde och körde in i den. På mopeden fanns förutom föraren två passagerare som inte hade skyddshjälm. Föraren och de två passagerarna fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Enligt brandmästare Patrik Lindberg var de tre i hyfsat skick enligt vad som gick att bedöma vid olycksplatsen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten samt för olovlig personbefordran.
En bilförare ertappades torsdagen den 22 juli med överhastighet. Personen körde 126 km/h på en väg i Jomala Ödanböle där begränsningen var 90 km/h. Personen erhöll böter på plats och körkortet omhändertogs av polisen. Ett körförbud på tio dagar utfärdades.
Onsdagen den 21 juli bötfölls en person efter att ha framfört en obesiktigad personbil på Nya Godbyvägen i Jomala Möckelö.
Tisdagen den 20 juli fick polisen in en anmälan från en person som sett en bil backa in i en annan bil på Österleden i Mariehamn. Den backande bilföraren ska sedan ha avvikit från platsen utan att giva sig till känna. Polisen utreder det inträffade. (ak)