DELA

SVT2 från annan satellit

MCA måste ta emot SVT2 digitalt från en annan satellit för att få kanalen att fungera.
– Kanalen slås ut så fort det sänds lokala nyheter från ABC och vi kan inte hitta felet. Därför tvingas vi få en annan lösning, förklarar vd Ove Andersson i ett pressmeddelande.
Att få tillgång till en ny satellit kan ta några dagar. Under tiden hänvisar MCA sina tittare att se SVT2 analogt, det vill säga med digitalboxen avstängd.
Jobbet med att rätta till övriga störningar i det nya kanalutbudet fortsatte i går onsdag. På eftermiddagen meddelade Ove Andersson att MCA hade fått i gång text-tv och textningen på de flesta kanalerna men att störningar, så kallade pixlingar, kvarstod på särskilt på TV1000-kanalerna.
– Men det ska vi rätta till, säger Andersson.
I det analoga utbudet delar Cartoon Network/TCM kanalplats. Men i det digitala utbudet sänds endast TCM.
– Det beror på att vi fått många förfrågningar från kunder som vill se gamla fina filmer dygnet runt. För den som även vill se tecknat finns ju alternativet kvar analogt, säger Andersson.
Franska TV5 har helt försvunnit i det analoga utbudet.
– Det beror på att vi måste ha mer plats för våra digitala kanaler. En analog kanal ger plats för upp emot 9 digitala. I bedömningen vilket kanal som skulle få stryka på foten föll valet på TV5 eftersom vi uppskattar att den har minst tittare, säger Andersson. (ml)