DELA

Svårt skadad efter avkörning

Den yngre man som sent i onsdags kväll körde av vägen i Saltvik Haraldsby har förts till Uppsala för vård. Orsaken till olyckan är ännu okänd och för tillfället klassar polisen händelsen som äventyrande av trafiksäkerheten samt olovlig körning. Ännu kan de inte säga något om ifall föraren körde för fort eller var alkoholpåverkad.
Olyckan inträffade vid halv elva tiden i onsdags kväll då föraren körde av vägen till höger i färdriktningen på Västerviksvägen i Haraldsby. Bilen kolliderade med en telefonstolpe och föraren klämdes fast i bilen som fick omfattande skador.
Finströms och Västra Saltviks frivilliga brandkårer deltog i räddningsarbetet och när de hade frigjort mannen fördes han till Ålands centralsjukhus för vård. Mannen hade skadats svårt vid olyckan och skickades därför vidare till Uppsala.
Ytterligare en singelolycka inträffade i torsdags morse. En personbil körde då av vägen ungefär 200 meter söder om Gäddviken i Hammarland. Föraren var ensam och tog sig själv ur bilen innan Hammarlands frivilliga brandkår hann fram till platsen. Föraren som fick lindriga skador vid olyckan fördes med ambulans till sjukhus och lades in för observation.
Polisen utreder händelsen och kan ännu inte uttala sig angående orsaken till avkörningen. (ml)