DELA

Stulen eka strandade på Nabben

Under natten mellan lördag och söndag stals en eka utanför restaurangbåten Alida. Ekan återfanns senare vid Nabbens badplats där den strandat.
Händelsen är polisanmäld.
Jan Virtanen som driver Alida lämnade arbetet vid tiotiden på lördag kväll stod ekan kvar på sin gräsplätt utanför restaurangbåten. Den fyra meter långa ekan var utrustad med en mast och ett ”segel” av fanér. På seglet fanns det en kort reklamtext för Sjödagsluncher ombord på Alida.
– Båten i sig är väl inte värd så mycket, men den har varit väldigt bra ur reklamsynpunkt, säger Jan Virtanen.
Då han kom till Alida på söndag morgon märkte han att båten var borta och polisanmälde händelsen. Några timmar senare hittade han själv den vid Nabbens badplats dit den antagligen blivit seglad.
Hur gärningsmännen fått båten i sjön är ett litet mysterium. Den är väger nämligen ett par hundra kilo. Antingen har de använt en trailer eller så har flera starka karlar fått hugga i, tror Jan Virtanen. Båten har stått länge på land och var lite gisten.
– Men öskaret glömde de i all fall. Det verkar lite som ett practical joke, men jag ser inte det roliga i det.
Det är inte första gången Alida utsatts för stölder. Vid ett par tillfällen tidigare har det gjorts inbrott i restaurangbåten. Något värdefullt har tjuvarna inte kommit över tidigare gånger. (fs)