DELA

Straff för rattfyllerier

En MC-förare har dömts till 40 dagsböter, sammanlagt 720 euro, för att i augusti ha kört sin svenskregistrerade motorcykel från Finström Tjudö till Hammarland Näfsby med minst 0,87 promille alkohol i blodet Körförbudet upphör i december.
En man har dömts till 35 dagsböter, sammanlagt 210 euro, för rattfylleri i Mariehamn. Mannen hade kört personbil i Västerhamn med minst 0,8 promille alkohol i blodet i september.
En man har dömts till 60 dagsböter á 23 euro, sammanlagt 1.380 euro, för sjöfylleri begånget i Mariehamn i juli. Mannen hade kört motorbåt från Österhamn ut på Slemmern trots att han hade minst 1,98 promille alkohol i blodet. Han hade haft en passagerare i båten.
En kvinna har dömts till 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro, för rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Hon hade kört personbil från Lemland till Jomala Gottby med minst 1,07 promille alkohol i blodet.
I Gottby förlorade hon kontrollen över fordonet och körde i diket. De fyra passagerarna skadades inte i olyckan. Körförbudet gäller till i januari nästa år. (ao)