DELA

Stopp för Kökars energisatsning

Kökars satsning på en ny energilösning, Localres, tillsammans med bland annat Flexens, får verkställighetsförbud. Det har Ålands förvaltningsdomstol beslutat. Kökars beslut om satsningen överklagades till förvaltningsdomstolen av fullmäktigeledamoten Thomas Dahlgren.

Nya Åland har skrivit om saken tidigare, bakgrunden är att Thomas Dahlgren anser att fullmäktige kallats till mötet på fel sätt. Han menar också att satsningen i övrigt är fel, på grund av kommunens ekonomiska situation.

Tidigare har projektets frontfigur Christian Pleijel kommenterat överklagan. ”Det oroar oss inte. Vi har inte gjort av med en cent ännu. Vi kan vänta. Det är ett stort projekt som varar flera år, vi måste se till att allt är rätt först.”

– Förvaltningsdomstolen bestämmer att det överklagade beslutet inte får verkställas innan ärendet avgjorts med laga kraft eller något annat härom förordnas, dock så att förbudet inte innefattar temporära avtalsarrangemang under denna tid, skriver domstolen som ska avgöra sakfrågan senare. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp