DELA

Staden anpassar sin verksamhet

Staden håller idrottsanläggningarna öppna, men anpassar verksamheten till det rådande läget. Alla uppmanas hålla avstånd, använda munskydd i allmänna utrymmen och stanna hemma vid symtom. Föreningar som bedriver verksamhet i stadens utrymmen bestämmer själva om sin verksamhet.

Stadsbiblioteket samt Uncan håller öppet med anpassad verksamhet. Stadens kultur- och fritidssektor arrangerar inga aktiviteter. Friåkningstiderna på Islandia är inställda, men isbanan söder om Islandia håller öppet om vädret tillåter.

Staden uppmanar sina invånare att undvika fysiska besök i stadens verksamheter om ärendet kan lösas per telefon eller mejl.

Man uppmanar även anhöriga att undvika besök på stans äldreboenden. Om besöket är nödvändigt ska man använda munskydd, hålla avstånd och endast vistas i klientrummet. Allmänna utrymmen är inte tillgängliga för besökare. Om risken för smittspridning är hög kan en avdelning stänga för besök, men med möjlighet till digitalt besök. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp