DELA

Sjukskötare är årets handledare

Tina Nordman, sjukskötare vid kirurgiska polikliniken vid Ålands hälso- och sjukvård, är årets VFU-handledare. VFU står för verksamhetsförlagd utbildning. Det är andra året i rad som sjukskötarutbildningen vid Högskolan på Åland premierar goda exempel på gott handledarskap.

Det är de studerande som nominerar handledare till utmärkelsen och kollegiet vid utbildningen utser vem som får utmärkelsen.

”Hon såg mig för den jag är och var duktig att ge beröm men kom också med konstruktiv kritik på ett sätt som gjorde att jag ville bli bättre” står det i motiveringen.

I nomineringen framgår också att Tina har god förståelse för studeranderollen och är en förebild i rollen som sjukskötare. Hon agerar tryggt och lugnt, har ett gott samarbete med medarbetare, stor kompetens och ett gott patientbemötande som bidrar till att patienterna känner sig trygga, skriver man i ett pressmeddelande. (ikj)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp