DELA

Sjukdom kan ligga bakom dödsolycka

Trafikolyckan mellan Kapellskär och Norrtälje den 4 juni, då en en svensk kvinna omkom och en åländsk kvinna skadades, kan ha berott på ett akut sjukdomsfall.

Det säger Klas Lundström, trafikutredare vid Norrtäljepolien.
Tre bilar var inblandade i olyckan på en raksträcka vid Vreta kors. Två bilar krockade och sedan körde en tredje in i dem. (pd)
Föraren som omkom, en kvinna från Danderyd, var på väg österut mot Kapellskär. Polisen tror att hon kan ha drabbats av en sjukdomsattack.
– Vi har tre vittnesuppgifter som är ungefär samstämmiga. Men ingen har märkt vad som hände före krocken. De bara såg att det exploderade framför dom. Ett vittne sade att det hände på den ena sidan av mittlinjen, det andra säger att det var på den andra sidan av linjen och den tredje att det hände på mittlinjen.
Den åländska kvinnan, född 1940, och hennes svenska sambo har ännu inte kunnat höras. De fördes till Karolinska universitetssjukhuset efter olyckan.
– I början av veckan var de fortfarande nedsövda. Kvinnan med anknytning till Åland har flyttats till Karlstad och mannen ligger kvar på Karolinska för observation, säger Klas Lundström.
Personerna i den tredje bilen kunde lämna sjukhuset dagen efter olyckan.