DELA

Sjöräddningen bistod vid bett och motorkrångel

Ålands sjöräddningssällskap har fått rycka ut vid flera tillfällen under helgen för att bistå medlemmar i behov av assistans.

I fredags befann sig ett sällskap på en ö i närheten av Nyhamn och vid hemfärden startade inte motorn. Sjöräddningen åkte ut med Svante G och konstaterade att batteriet dött. Efter att ha fått starthjälp kunde sällskapet kan då köra hem för egen maskin.

Samma dag blev en hund ormbiten i en av skärgårdens gästhamnar och behövde komma till vård. Gästhamnsvärden tog hunden med husse och matte med i sin båt och började köra in mot fasta Åland, men då båten var långsam ringde de sjöräddningen för att få en snabbare transport. De frivilliga sjöräddarna bemannade Vårdöstationens Rescue Stormskär och gick ut till mötes, från stationen fortsatte sedan transporten till veterinär med bil.

Under lördagen åkte Mariehamnsbaserade Rescue Klas E ut för att bogsera en båt vars snurra börjat krångla. Igår söndag ryckte Saltviks Restcue Björkskär ut för att ge starthjälp till en medlem vars batteri saknar ström och samma dag bogserade Klas E en båt i Mariehamn från båtmacken till servicebryggan. (lb)