DELA

Sjökvarteret får mer pengar

Stadsstyrelsen i Mariehamn beslutade, efter omröstning, att ge Sjökvarteret mer pengar än vad man anhållit om för nästa års verksamhet.

Stiftelsen Sjökvarteret hade ansökt om 30 000 euro i verksamhetsbidrag för nästa år. Man har beviljats samma summa de senaste fem åren.

På stadsstyrelsens möte föreslog Anders Holmberg (numera obunden politiker, även om han sitter på Obunden samlings plats i stadsstyrelsen året ut) att staden ska ge 40 000 euro i bidrag.

I omröstningen röstade moderaterna Peter Enberg och Therese Åsgård och liberalerna Ingrid Zetterman och Elias Lindström för stadsdirektörens förslag, att ge 30 000 euro som tidigare år. Anders Holmberg, socialdemokraternas Nina Fellman och Henrik Löthman, HI-ledamoten Peter Ekholm och centerpolitikern Anna Holmström röstade för Anders Holmbergs förslag, vilket alltså blev beslutet.

Stadsdirektören lämnade in en avvikande åsikt till beslutet. (eh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp