DELA

Sammanslagning skapar stor redovisningsfirma

Confido Bokföringsbyrå Ab har beslutat att överlåta verksamheten till Nova Alandia Ab, skriver de bägge redovisningsföretagen i ett gemensamt pressmeddelande.

”Genom sammanslagningen skapas en dubbelt så stor aktör på den åländska redovisningsmarknaden”, meddelas det. Tillsammans sysselsätter de båda bolagen 17 personer.

Familjeföretaget Confido Bokföringsbyrå Ab grundades 1987 av de nuvarande huvudägarna, Ulf och Yvonne Söderlund.

– Vi beslutade oss för att genomföra den här affären eftersom vi ser det som det bästa sättet för våra kunder och vår personal att fortsätta växa och utvecklas, samtidigt som jag och Yvonne får möjlighet att börja trappa ned och så småningom gå i pension, säger Ulf.

Överlåtelsen innebär att Confido blir ett dotterbolag till Nova Alandia, där Tomas Boedeker fortsätter som vd. Thomas Söderlund från Confido intar samtidigt en plats i Nova Alandias ledningsgrupp. Han ska få ”en ledande roll inom affärs- och teknikutveckling”, skriver man vidare.

Sammanslagningen uppges inte ge några omedelbara förändringar för något av företagens kunder eller personal.

”De båda verksamheterna är likartade och har samma inställning rörande den service man vill ge sina kunder”, meddelas det. (mh)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp