DELA

Rekordmånga kurser vid handelskammaren

Ett 20-tal kurser och seminarietillfällen finns i höstens kursprogram vid Ålands handelskammare. Det är rekordmånga.
Kurserna riktar sig i huvudsak till företag och organisationer och behandlar aktuella frågor inom till exempel företagsekonomi, skattefrågor och arbetsrätt.
Dan Andersson, ombudsman på handelskammaren och kursansvarig, vill framhålla några guldkorn i kursutbudet:
– Bland höstens alla kurser kan till exempel nämnas en väldigt omtyckt tvådagars ledarskapsutbildning den 9-10 december med Petra Larsén från Göteborgsföretaget Highlights. Highlights har jobbat bland annat med Volvo och Grand Hotel i Stockholm. Vi kommer även att hålla en tredagars projektledarutbildning om hur man lyckas med sina projekt. En kurs som har fått väldigt bra omdöme i Sverige. Föreläsare är Johan Lange från RODA och kursen hålls den 14-15 december.
– Handelskammaren fortsätter även med fortbildningen för buss- och lastbilsförare. Totalt anordnas sex delkurser i höst i allt från säker körning, hantering av olyckor och kundservice. Vidareutbildningen är riktade till yrkesförare och baseras på EU-direktiv som framhåller att yrkesförare måste delta i fem utbildningsdagar inom en femårsperiod för att bibehålla sin yrkeskompetens.
Mer information finns på www.chamber.ax