DELA

Rattfylla och narkotikabrott i helgen

Natten till lördag var ganska hektisk för polisen. Bland annat misstänks två personer för narkotikabrott och en person för grovt rattfylleri. Det rapporterar polisen på sin hemsida.
En kvinna uppträdde störande och hotfullt utanför Självstyrelsegården vid åttatiden på kvällen. Kvinnan hade retat upp sig på en man som åt kött i sin hamburgare, och polis tillkallades eftersom kvinnan verkade labil och uttalade hot. Kvinnan sprang iväg när polisen kom till platsen.
Vid niotiden på kvällen gjordes en övervakning av bilbältesanvändning och användande av mobiltelefon vid bilkörning i Mariehamns centrum. Två personer fick en bot på 35 euro var för att de inte hade använt En person fick också böta 50 euro för att ha hållit mobiltelefonen i handen under körningen.


Trafikförseelser
Vid en hastighetsövervakning på Österleden i Mariehamn körde en motorcykel 27 kilometer i timmen för snabbt på 50-väg. Även stop-plikten från korsning till Österleden granskades och alla stannade föredömligt.
Polisen genomförde en trafikövervakning i Godby på Getavägen vid halv elvatiden. Ett fordon som körde 65 på 50-väg stannades. Detta skulle ha lett till en ordningsbot, men eftersom fordonet även visade sig vara obesiktat delgavs en strafforder och bilen registerskyltar avlägsnades. Ett flertal fordon stannades under natten av polisen där det påpekades om icke fungerande belysning och felaktiga körsätt.


Fylla
En berusad man var medvetslös efter att ha fallit i en trappa i Sund vid tiotiden på kvällen. Ambulansen tog över och skötte ärendet.
I Söderby Lemland klockan 22.40 anmäldes det att en granne störde genom att spela hög musik. Saken kunde lösas genom att polisen tog sig till platsen och bad grannen att sänka volymen.
Klockan 01.50 fick polisen in en anmälan från allmänheten om att ett fordon troligtvis kördes av en berusad person. Polisen åkte till Skeppargatan i Mariehamn och påträffade där ett fordon. Föraren blåste 1,21 milligram per liter, vilket motsvarar cirka. 2,8 promille. Föraren greps och är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Personen tilldelades körförbud.Narkotikabrott
Vid 23.50 påträffade en polispatrullen en påverkad person på Snickerivägen i Mariehamn. Personen kunde misstänkas för straffbart bruk av narkotika och en använd spruta togs från mannen, som även delgavs böter på plats.
Ett narkotikabrott registrerades i Mariehamn vid midnatt. De anmäldes att en kvinna var redlöst berusad. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att det fanns skäl att tro att kvinnan brukat narkotika. Kroppsvisitation genomfördes och polisen hittade då substanser som kan misstänkas vara narkotika. Även föremål som används för att bruka narkotika påträffades i den misstänktes tillhörigheter och omhändertogs.


Sovande avvisades
Polisen kallades till en förplägningsrörelse i Mariehamn där en 17 åring tagit sig in på ett område där denne inte fick vara. Polisen upprättar en anmälan och underrättade vårdnadshavare.
Fyra berusade personer avvisades från Stadshusbacken i Mariehamn vid halv fyra på morgonen då de lagt sig på varsin parkbänk för att sova. Två av personerna saknade bostad.
Vid 03.55 avvisade polisen fyra personer från Nygatan i Mariehamn eftersom de hade uppvisat aggressivt beteende
Strax efter fyra på morgonen alarmerades polisen till Öster hamn där en person hoppat i vattnet och försvunnit under ytan. Personens vänner hade hoppat i och fått tag i personen. De mötte upp polisen som kunde ta hand om den berusade personen.

Josefin Grunér