DELA

Quickly har sålts och nyanställer

Quickly Tvättcentral har sålts till det internationella företaget Comforta Oy. Comforta, som är en del av Lindström-koncernen, har förvärvat hela aktiestocken i Quickly tvättcentral av de tidigare åländska ägarna Bert Hellman och Bjarne Stenlund.
Quickly kommer att fortsätta som Comfortas självständiga dotterbolag, och nuvarande verkställande direktör Bert Hellman fortsätter att leda företaget.
De nya ägarna planerar att utvidga Quicklys verksamhet genom att sköta textiltjänster för kunder från Stockholmsområdet på Åland. I med detta förväntas även personalbehovet att öka, redan i vår planeras en nyanställning av cirka 20 personer.
– Med företagsköpet får vi ett välskött och lönsamt företag och ytterligare också välkommen tilläggskapacitet, konstaterar vd Jukka Roiha vid Lindström Group, i ett pressmeddelande.
Quickly Tvättcentral Ab har ägts av Hellman och Stenlund, 50 procent vardera, sedan 1990. Företaget sysselsätter i dagsläget ett 50-tal personer, samt ytterligare ett tiotal under sommarsäsongen, och har en omsättning på cirka tre miljoner euro.
De tidigare åländska ägarna vill inte kommentera affären i dagsläget, utan hänvisar till pressmeddelandet.
Köparna Comforta Oy är ett serviceföretag specialiserat på textiltjänster för hotell, båtar och inom hälsovården, med verksamhet i Finland, Sverige och Estland. Företagets omsättning är 33,5 miljoner euro år 2006 och man har cirka 300 anställda. (ab)