DELA

Pelaren får 120 000 euro nästa år

Klubbhuset Pelaren, en förening för personer som lider av psykisk ohälsa, får 120 000 euro i stöd av Kommunernas socialtjänst nästa år. Det beslutade KST:s styrelse på sitt senaste möte i måndags.

Pelaren har ansökt om 142 000 euro för nästa års verksamhet, men Runar Karlsson (C), ordförande för styrelsen, säger att man med tanke på budgetläget beslutat om ett stöd på 120 000 euro.

Tidigare har alltså kommunerna stöttat verksamheten, i fjol med totalt 114 000 euro. Pelaren får även stöd av Paf och totalt sett får Pelaren ungefär lika mycket i stöd 2021 som 2020.

– Det är ingen skyldighet för KST att betala det här, det ingår inte i våra uppgifter, men det är en jättebra verksamhet som hjälper vuxna att få ordning på sina liv och vi kan inte bara klippa den, säger Runar Karlsson.

Han konstaterar också att det under nästa års krävs en bredare diskussion om finansieringen och öppnar för att det kanske i sin helhet ska finansieras med Paf-medel, eller att ÅHS borde stå för en del av kostnaden.

– Det här är en förening, det kan finnas andra föreningar som jobbar förebyggande, ska vi ge också dem pengar blir det dyrt, säger han.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp