DELA

Parkfylla, rattfylla och bilbrådska

På fredagskvällen greps en person för olovligt innehav av alkoholdryck i Stadshusbacken i Mariehamn. En annan person är misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha blåst 1,7 promille vid en kontroll i Eckerö Käringsundsbyn.
Under söndagen hade flera personer uppenbarligen lite för bråttom för att lyckas hålla sig inom hastighetsbegränsningarna. På Västra Ytternäsvägen i Mariehamn körde en person 77 kilometer i timmen på 50-väg och i Hammarland Långträsk körde en person 111 kilometer i timmen på 90-väg. Anmäld för äventyrande av trafiksäkerheten och temporärt körförbud blev påföljderna för den person som körde 82 kilometer i timmen på 50-väg i Hammarland Frebbenby.
I korsningen Storagatan-Ålandsvägen stötte två personbilar ihop under söndagen vid lunchtid och vid en butik i Finström blev en bil påkörd några timmar senare.
En motorcykel körde under lördagen av vägen med en motorcykel på Norra Svibyvägen i Jomala. Föraren fördes till Ålands centralsjukhus, men polisen har inte vidare uppgifter om tillståndet. (la)