DELA

Paketbil kanade in i parkerad bil

En förare i paketbil skulle parkera vid Ålands hälso- och sjukvård i måndags. Föraren fick dock inte stopp på bilen och kanade in i en bil som stod parkerad på platsen. Den påkörda bilen knuffades i sin tur in i ytterligare en bil. Paketbilsföraren är nu misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. Inga människor skadades, men bilarna fick plåtskador.
I Finström Västanträsk bromsade en person i bil i måndags för ett rådjur på landsvägen. Bilföraren bakom hängde inte med och körde in i bakpartiet på den bromsande bilen. Även här uppstod endast plåtskador.
I Jomala Dalkarby körde en person samma dag 74 kilometer i timmen på en sträcka där max 50 är tillåtet. Polisen stoppade föraren och noterade att skatten var obetald för bilen och att den inte heller var besiktigad. Därmed gjorde sig föraren skyldig till äventyrande av trafiksäkerheten, fordonsskatteförseelse samt trafikförseelse. Även på Torggatan i Mariehamn kom polisen på en person som inte besiktat sitt fordon.
På landsväg två i Jomala körde en person 47 kilometer i timmen på en 30-sträcka och är därmed misstänkt för trafikförseelse. (mt)