DELA

Paf satsar stort på nätet

Ålands penningautomatförening, Paf, investerar fem miljoner euro i det svenska spelutvecklingsföretaget Jadestone Group ab och blir därmed den enskilt största ägaren i Jadestone.
I och med investeringen inleder Paf och Jadestone ett omfattande och långsiktigt strategiskt samarbete inom både affärs- och spelutveckling. Syftet är att bli ledande leverantörer av underhållning till denna nya generation spelare på internet, skriver Paf i ett pressmeddelande.
– Vi har identifierat Jadestone som ett av de ledande spelutvecklingsföretagen i världen inom sin genre. De har en driftig ledning och stort kreativt kunnande. Med sin bakgrund inom fantasy- och skicklighetsbaserade spel kompletterar Jadestone på ett spännande sätt vår kunskap inom penningspel, säger vd Lars Porko i pressmeddelandet.
För att kunna hänga med i utvecklingen måste företagen vara innovativa och erbjuda en stor variation av spel. Framför allt ställer nästa generations användare stora krav på spelets innehåll och själva spelupplevelsen, menar Paf.
Jadestone är utvecklare av helhetslösningar för multiplayer onlinespel, både för pc och mobil. Företaget utvecklar både egna koncept och spel baserade på befintliga varumärken i samarbete med ledande internationella medieföretag och förläggare.
Paf och Jadestone har sedan tidigare det gemensamma spelbolaget GamArena ab, som erbjuder nätverksbaserade skicklighetsspel på nätet. På exempelvis spelportalen paf.fi finns det 14 olika skicklighetsspel, bland annat det officiella Jan-Ove Waldner-spelet och backgammon. (as)