DELA

Paf först i världen med säkerhetscertfikat

Paf har som första spelbolag i världen fått sin molnbaserade teknologi ISO-certifierad.

ISO 27017 är ett regelverk med riktlinjer för säkerhetsåtgärder som specifikt riktar in sig på molntjänstleverantörer och dess kunder. Riktlinjerna hjälper till med att analysera svagheter och minimera potentiella risker för säkerhetsincidenter.

Certifieringen visar att Paf har nått högsta möjliga kvalité inom säkerhet när det kommer till företagets molnbaserade teknologi, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Effektiviteten i företagets ISMS (Information Security Management System) granskas regelbundet.

– Det var ett naturligt steg för oss på Paf att utöka vår ISMS till ISO 27017. Medan hållbarhet generellt är en central aspekt i affärsverksamheter, så är det också viktigt för Pafs ställning i branschen att vi kan bestyrka en stark informationssäkerhet. Paf utvecklas med konstant föränderlig teknik och vår informationssäkerhet är alltid en del av teknikutvecklingen, säger Pafs Senior ISMS Specialist Jaiyashri Prakash.

Paf klarade certifieringen, som även kallas Cloud ISO, utan en enda avvikelse.

– Det visar att vi är i framkant gällande teknisk säkerhet. I takt med att riskerna för sofistikerade hackerattacker ökar, så engagerar sig Paf alltmer i en ständig förbättring av informationssäkerheten, säger Pafs CTO Francois Maugis. (bn)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp