DELA

Över 20 bidrag till Skraknästet

I går gick tiden för att anmäla sig till årets Skraknästet ut. Enligt landskapsregeringens näringslivsutvecklare Dan Backman hade man under måndagen fått in över tjugo bidrag till Skraknästet och Skraknästet 2.0 sammanlagt. En minskning från förra året.
– Förra året hade vi ungefär trettiofem anmälda bidrag, men eftersom det var första året tror jag att de förslag vi valde att ta vidare då satte ribban. I år vet folk att vi har lite högre krav, och därför är det färre som anmäler sig.
Man ska nu tillsammans med representanter för intresseorganisationen Rese- och Turistnäringen i Sverige, RTS, börja gå igenom de bidrag som skickats in för att sammanställa vilka som ska gå vidare och presenteras för panelen, Skrakarna, när tävlingen går av stapeln på Alandica den 12 april.
– Många av årets bidrag håller hög kvalitet, säger Backman.
Den idé som vinner i Skraknästet belönas med 10.000 euro för att förverkliga idéen. Vinnarna i Skraknästet 2.0 får istället delta i konferensen Nordic Tourist Investment Forum, där utvalda projekt presenteras inför investerare och branschmänniskor.
Fem eller sex människor kommer att sitta i Skrakpanelen. De som hittills fastslagits är Rebecka Eriksson och Jan-Erik ”Jenki” Rask. (fq)