DELA

Ovanlig danskväll på Kino

I kväll lördag är det ”Freak Show” på Kino.
Det handlar om en maskerad med hård elektronisk dansmusik, inspirerad av liknande evenemang i Holland.
– Vi har fått in många önskemål från olika håll om ett evenemang där vi spelar hårdare musik än vad vi brukar, så nu har vi planerat en kväll där temat är ”Freak Show” och dit vi bokat in två DJs som kommer att spela hardstyle, säger Ken Landström vid Kino.
Hardstyle är i grunden en långsammare variant av hardcoretechno och gabber, med influenser från house- och trance-musiken, i syfte att bli tyngre och mer dansvänlig. Kvällens huvudakt heter Diamanic, en holländsk DJ som uppträtt på flera av de berömda Monday Bar-kryssningarna. Före honom spelar den svenska DJn Secret Vision.
Kino var stängt under fredagen för att dekorera lokalen.
– Besökarna kan förvänta sig ett annorlunda Kino med influenser av gammaldags amerikansk karneval och cirkus, skriver Landström.
Han tror att maskeraddelen kommer att tilltala besökarna och att de kommer att våga mer när de är utklädda.
– Det går ut på att besökarna ska klä ut sig, gärna så annorlunda och bisarrt som möjligt. Det är en trend inom den elektroniska dansscenen att klä ut sig och vi tror att detta kan vara något för ålänningarna. Tanken är att gästerna ska våga leva ut lite mera när de är förklädda.
I maskeraden ingår också en tävling. De tre vars förklädnader sticker ut mest belönas med varsitt Rockoffpass och både fotografer och filmare kommer att finnas på plats för att föreviga utstyrslarna. (fq)