DELA

Nya utrymmen till studentföreningar

Studentföreningarna får nya utrymmen vid Åbo Akademi, meddelar man i ett pressmeddelande.

Genom ett nytt hyresavtal erbjuds studentföreningarna vid Åbo Akademi nya utrymmen på Geologicums andra våning och vind. Avtalet tecknas mellan studentkåren och Åbo Akademi och löper tillsvidare.

”Vi är glada att kunna erbjuda ett stort utrymme i Geologicum med ett bra läge i närheten av Kåren. Vi har lyssnat på våra studerande och hittat en lösning som jag hoppas att alla är nöjda med”, säger Moira von Wright, rektor vid Åbo Akademi.

I Geologicum får föreningarna närmare 600 kvadratmeter till sitt förfogande. Inflyttningsdatumet är än så länge oklart.

”Vi har under hela den här processen fört en bra dialog med ledningen och uppskattar att Åbo Akademi ser vikten av att även i fortsättningen värna om studentföreningarnas möjligheter att samla studerande, skapa gemenskap och bibehålla den goda studiemiljö som råder på campus och i studielivet. Det känns bra att man lyssnat på oss och att man tagit till sig de studerandes oro för utrymmena”, säger Joonas Karlsson, styrelseordförande vid Åbo Akademis studentkår. (ikj)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp