DELA

Ny verksamhetsledare för Ålands sjöräddningssällskap

Ålands sjöräddningssällskaps styrelse har utsett en ny verksamhetsledare eftersom den nuvarande verksamhetsledaren går i pension i höst.

Från och med 1 oktober kommer Stephan Remmer att sitta på Dag Lindholms gamla stol. Remmer har lång erfarenhet av sjöräddning och har varit räddningsskeppare sedan 2007. Han har också rollen som skolningsansvarig i föreningen.

– Jag började som frivillig besättningsmedlem för ganska länge sedan. Det känns spännande att bli verksamhetsledare. Det blir en intressant utmaning, säger Remmer.

Som utbildningsansvarig har han skött olika kurser för räddningssällskapet, främst internt men också externt. På den positionen kommer han vara kvar tills oktober. Samtidigt smyger den nya rollen sig sakta på.

– Det mest vitala blir att bygga vidare på dagens styrka med frivilliga besättningar och stationer. Man kan också pröva att göra verksamheten ännu bättre. Genom att exempelvis förbättra våra tjänster för dem som behöver vår service och hjälp. (jv)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp